top of page

ENAΛΛAKTIKEΣ ΘEPAΠEIEΣ KAI TEXNIKEΣ

 

Μεταμορφωτική τεχνική

 

 

Σχετικά

 

Η μεταμορφωτική τεχνική είναι μια εξελικτική προέκταση της ρεφλεξολογίας η οποία λειτουργεί συγκεκριμένα στις ενεργειακές ανισορροπίεςπου έχουν δημιουργηθεί κατά την περίοδο της κύησης.

Για παράδειγμα, αν ο ομφάλιος λώρος ήταν τυλιγμένος γύρω απο τον λαιμό ενός ατόμου ενώ ήταν στην μήτρα, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε θέματα όπως η κλειστοφοβία.

Αν η μητέρα έχει υποστεί σωματικό ή ψυχολογικό στρές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αυτό μπορεί να δημιουργήσει τραυματικές αναμνήσεις στο βρέφος.

Δουλεύοντας πάνω στις αρχικές μας ενέργειες, αυτή η τεχνική συχνά φέρνει μεγάλη μεταμόρφωση στη ζωή μας.

 

 

Συνεδρίες

 

Η συνεδρία λαμβάνει χώρα χρησιμοποιώντας τα αντανακλαστικά σημεία στης σπονδυλικής στήλης στις πατούσες, τις παλάμες ή το κεφάλι.

 

Τα πόδια σχετίζονται με την κατεύθυνση και την κίνηση στη ζωή μας. Η συνεδρία στις πατούσες διαρκεί μια ώρα.

 

Τα χέρια έχουν να κάνουν με τις πρακτικές μας δημιουργίες. Η συνεδρία στις παλάμες διαρκεί σαράντα λεπτά.

 

Το κεφάλι σχετίζεται με το μυαλό. Η συνεδρία στο κεφάλι διαρκεί δεκαπέντε λεπτα.

 

 

 

Πώς λειτουργεί;

 

Διάφορα είδη αγγίγματος εφαρμόζονται στα αντανακλαστικά σημεια για να αφυπνίσουν και να ξεμπλοκάρουν τις ενέργειες που δεν ρέουν ελεύθερα (μικρές κινήσεις, ελαφρά χτυπήματα, απαλές μαλάξεις).

Παρομοίως με τις αρχές της ρεφλεξολογίας, έτη ερευνών και πρακτικής έχουν δείξει οτι αυτός ο συγκεκριμένος τρόπος εργασίας πάνω στα αντανακλαστικά σημεία της σπονδυλικής στήλης, έχει ως αποτέλεσμα οι ασθενείς να εργάζονται με θέματα και να ξεπερνούν θέματα τα οποία σχετίζονται με την περίοδο που βρίσκονταν στην μήτρα και με τους δεσμούς με τους γονείς τους.

 

 

Ιστορία

 

Στη δεκαετία του ΄60, καθώς ασκούσε πρακτική στους ασθενείς του, ο Ρόμπερτ Στ. Τζόν ανακάλυψε οτι δουλεύοντας μόνο στα αντανακλαστικά σημεία της σπονδυλικής στήλης, μπορούσαν να επιτευχθούν ενδιφέροντα αποτελέσματα.

Οι ασθενείς συχνά ανακαλούσαν την περίοδο της εγκυμοσύνης η ξεκινούσαν να αντιμετωπίζουν θέματα που σχετίζονταν με τους γονείς τους.

Έτσι αποφάσισε να ονομάσει την εργασία του «προ-γεννετήσια θεραπεία».

Ένας απο τους συνεργάτες του, ο Γκαστόν Σεντ-Πιέρ, συνειδητοποίησε οτι οι ασθενείς, στις μέρες ή και στους μήνες που ακολουθούσαν μετά τη θεραπεία ή μετά απο σειρά θεραπειών, αντιμετώπιζαν μεγάλη μεταμόρφωση στη ζωή τους. Τότε αποφάσισε ν ονομάσει την θεραπεια «μεταμορφωτική τεχνική».

 

bottom of page